Mijn eetdagboek van gisteren bestond uit:
Ontbijt: een granola uit de pan van 50 gram boekweitvlokken, 1/2 el honing, 35 gram gemengde noten gehakt gebakken in een tl kokosolie in een anti-aanbakpan. Hierbij een peer in stukjes en een flinke el volle Griekse yoghurt met kaneel
Tussendoor: water
Lunch: twee desem-boterhammen met een el roomkaas geprakt met 25 gram feta. Hierop gele en rode paprika, 1/2 avocado, bieslook hierover ging wat peper. Met vers geperste sinaasappelsap van twee sinaasappels
Tussendoor: kiwi met klein handje cashewnoten
Diner: zalmfilet met teriyakisaus: van 2 tenen knoflook, 1 cm verse gember, 1 kopje water, 1/4 kopje sojasaus, 1 tl sambal, 2 el honing op vuur iets inkoken in 10 minuten en wat bij binden met 2 tl aardappelmeel aangelengd met water.
Bakplaat met bakpapier beleggen met 1 gele en 1 rode paprika, bos groene asperges in stukken, 1 broccoli in stukken en roosjes hier de zalm tussen leggen en bestrijken met teriyakisaus. In oven op 200 graden twintig minuten bakken. De rest van de saus opwarmen, opdienen met 75 gram zilvervliesrijst pp.
Dessert: espresso met een verrassing, recept komt nog online is onderdeel van kookboekrecensie. Maar heerlijk was het wel.
Tussendoor: water een handje snacktomaatjes en een stukje 30+kaas