Een geweldige salade met hele eenvoudige ingrediënten:
kraakverse sperziebonen, de lekkerste tomaten die je kunt vinden, wat extra vergine olijfolie en gemalen zeezout.
Door de pure smaken van de groenten heeft deze salade niet meer nodig dan dat.
Nodig voor 4 pers;
500 gram verse mooie sperziebonen
4 dieprode trostomaten
4 el extra vergine olijfolie
Handje verse basilicum
Versgemalen zeezout
Bereiding;
Haal de boontjes af en laat ze heel. Kook de boontjes 8 minuten beetgaar en spoel koud in een vergiet. Kruis de tomaten in en dompel ze enkele seconden onder in kokend water. Verwijder de velletjes, snijd de tomaten door en knijp de zaadjes eruit. Snijd de halve tomaten in blokjes.
Meng de sperziebonen met de tomatenblokjes en sprenkel er de extra vergine olijfolie overheen. Verdeel er de basilicum reepjes over en maal tot slot spaarzaam wat zeezout over de salade.
Serveer bij pastaschotel, gepofte aardappels of rijstgerecht
Je eet het als bijgerecht.