Deze vegan vanille-ijs met sinaasappelsaus is zo ontzettend lekker. En alhoewel we niet geheel vegan eten, vinden we dit ijs het lekkerste ijs ever.
Het is heel zacht en romig van structuur, en de mensen die het tot nu toe bij ons hebben gegeten waren helemaal om, qua ijs.
Het was onderdeel van een driegangenmenu, waarbij we vooraf zoete aardappelsoep van aspergebouillon aten, en als hoofdgerecht ratatouille met gehaktballetjes en penne.
Het hele menu kun je geheel vegan maken en is mega lekker
Voor dit vegan vanille-ijs met sinaasappelsaus heb je nodig:
voor twee personen:
1 bak vegan vanille ijs (deze) twee bolletjes pp
3 perssinaasappels
1/2 zakje vanillesuiker
1 à 2 tl aardappelmeel aangelengd met 2 tl water
bereiding: pers de 3 sinaasappels uit. Breng dit aan de kook en laat het tot de helft inkoken (250 ml). Voeg er de vanillesuiker aan toe de laatste minuut. Bind het sinaasappelsap met 2 theelepels aangelengde aardappelmeel, vind je de saus niet dik genoeg, voeg er dan nog de 3e theelepel aangelengde aardappelmeel aan toe. Laat iets afkoelen en laat het in de koelkast verder afkoelen.