Ouderwetse warme havermoutpap, wat een traktatie is dat toch, vooral met koekkruiden, tuttifrutti en honing.
Dit ontbijt is heerlijk verwarmend om de dag mee te beginnen in herfst en winter. Havermout is erg gezond en helpt het cholesterol te verlagen. Havermout is een volkoren graanproduct welke ook in de schijf van vijf staat, volkoren producten helpen het risico op hart-en vaatziekten te verlagen. Het gehele gezondheidseffect is natuurlijk wel afhankelijk van hoe je het klaarmaakt en wat je er zoal aan toevoegt. Zo is het gezond als je het met plantaardige- of halfvolle melk klaar maakt. Ben je benieuwd naar meer ontbijtrecepten met havermout? Kijk dan eens hier.
Voor deze warme havermoutpap met koekkruiden en tuttifrutti heb je nodig:
voor 1 persoon:
50 gram havermout
150 ml plantaardige- of gewone melk
1 tl koekkruiden
1 el honing
optioneel: 1 cm verse gember geraspt
5 gedroogde pruimen (nachtje laten wellen in warm water)
3 gedroogde abrikozen (nachtje laten wellen in warm water)
Tip: rasp er een stukje gember boven
Bereiding: verwarm de havermout met de melk, koekkruiden en eventueel de geraspte gember al roerend gedurende 10 minuten, roer er een el honing door. Doe de havermoutpap in een kom en leg er de pruimen en abrikozen op. Geniet ervan met een lekkere mok ☕